Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За президента Гриценка Україна 5 років не вступатиме до жодних альянсів

«Україна має інтереси в різних регіонах і на різних континентах. Але віддавати перевагу треба співпраці з тими державами або міжнародними організаціями, взаємодія з якими сприяє створенню в Україні нових робочих місць, залученню в Україну нових іноземних інвестицій, нових технологій для розвитку нашої економіки, просуванню на міжнародні ринки продукції наших експортерів, а також зміцненню безпеки України», - заявив в інтерв'ю газеті «2000» кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко.
 

Він переконаний, протягом найближчих п'яти років Україна не повинна вступати до будь-яких міжнародних альянсів, а має зосередитися на внутрішній політиці. «Ще півтора року тому - у серпні 2008 року - я запропонував Президентові відкликати заявку на ПДЧ. Якщо стану президентом, то протягом п'яти років Україна не вступатиме до жодного з альянсів -- ні до НАТО, ні до Ташкентського договору, ні до ЄС, ні до ЄЕП. Протягом п'яти років ми будемо зміцнювати свою економіку, підвищувати життєві стандарти, об'єднувати суспільство і зміцнювати обороноздатність», - розповів кандидат в Президенти.

 

Водночас від співпраці з міжнародною організацією ГУАМ, на переконання Гриценка, відмовлятися не потрібно, «Її треба продовжувати, однак акцент робити на економічній складовій». Також, на думку кандидата в Президенти, потрібно будувати економічні відносини з Росією, Білоруссю і Казахстаном на двосторонній основі, бо лише тоді вони будуть стабільними, взаємовигідними і рівноправними.

 

Що ж до стосунків України та СОТ, Гриценко вважає, що замість відповідності вимогам СОТ потрібно перевіряти кожне урядове рішення на відповідність іншому критерію, а саме: чи сприяє це рішення створенню нових робочих місць.

 

«Саме так я діятиму на посту глави держави. Якщо урядові рішення сприятимуть створенню нових робочих місць в Україні, але вимоги СОТ при цьому порушуватимуться, я віддаватиму перевагу саме створенню робочих місць», - повідомив кандидат в Президенти.

 

За його словами, світова криза винесла вирок СОТ, так само як і іншим міжнародним організаціям - вони виявилися неспроможними забезпечити економічну стабільність на планеті і сьогодні без глибинних змін не мають перспективи.

 

«Щоб підняти економіку, створити нові робочі місця, нам треба перш за все змінити принципи власного державного регулювання економікою», - підкреслив Гриценко.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ