Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За президента Трампа США продаватимуть Україні зброю – екс-спікер Конгресу

В разі обрання Дональда Трампа президентом США, питання надання летальної зброї на користь України може бути розблоковане та, ймовірно, буде запропоновано варіант продажу зброї з відстрочкою платежів. Про це в інтерв'ю ЄвроПравді повідомив екс-спікер Палати представників США Ньют Гінгріч.

Під час 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), відповідаючи на питання стосовно того, як зміниться політика США щодо України у разі перемоги Дональда Трампа, Гінгріч зазначив, що Трамп, скоріш за все, розблокує питання надання зброї Україні.

"Ми можемо стверджувати напевно, що президент Трамп розблокує питання надання зброї на користь України. Трамп може говорити приємні речі про Путіна, але тим часом він продаватиме Україні зброю", - сказав Гінгріч.

"Це буде саме продаж. Гадаю, що Україні буде запропоновано відстрочку платежів", - додав він. 

За його словами, Клінтон, в разі обрання її президентом США, ймовірно, діятиме так само як Обама, тобто не дозволить надати Україні летальну зброю.

"Певен, що український народ має право захищати себе та свою країну. Взагалі, така політика – підтримка української незалежності лише на словах, без надання належної сучасної зброї для захисту – є поразкою і для США. За Трампа все має бути інакше", - додав Гінгріч.

Нагадаємо, Ньют Гінгріч вважається одним із найвпливовіших представників Республіканської партії і найжорсткіших критиків нинішнього президента Барака Обами.

Окрім того, він досить близький до нинішнього кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа. 

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ