Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

За продуктовий набір лучани можуть "сісти" на 2 роки

Луцький бізнесмен та громадський діяч Віктор Грисюк, який став першим претендентом на посаду мера облцентру Волині, закликав виборців не брати ʺподарункиʺ від політичних партій та кандидатів. Про це повідомили у Команді принципових.
Віктор Грисюк

Як інформує Громадське радіо, поліція тепер може не тільки реагувати на окремі випадки підкупу виборців, а за допомогою проведення негласних слідчих дій повноцінно розслідувати всю схему підкупу і кожного учасника цього злочину.

ʺЗокрема, підкуп виборців раніше не був тяжким і особливо тяжким злочином. Зараз він таким є. Відповідно, Національна поліція має можливість вести негласні слідчі дії, оперативну діяльність з розслідування всієї схеми підкупу і кожного учасника цієї схеми, у тому числі, інкорпорувати туди у якості таємних агентів, збираючи належним чином і документуючи інформаціюʺ, - заявила глава правління і координаторка політичних програм Громадянської мережі ʺОПОРАʺ Ольга Айвазовська.

Інформація про потенційних кандидатів та вітання: які політичні публікації розміщували волинські газети

ʺУ кодексі написано, що, по суті, немає логічного зв'язку між тим, що ви взяли що-небудь - подарунок, гроші від кандидата, - і проголосували. Ви можете навіть не прийти на вибори, але в момент прийняття пропозиції, якщо воно задокументовано, то ви будете нести відповідальність. наприклад, для виборця це 2 роки обмеження волі або 2 роки ув'язненняʺ, - цитує Айвазовську видання Еспресо.

Лідер Команди принципових Віктор Грисюк нагадав, що вже 5 вересня в Україні розпочнеться місцева виборча кампанія. Він закликав лучан не брати ʺподарункиʺ від партій чи кандидатів, адже це загрожує кримінальною відповідальністю, аж до 2 років за ґратами.

ʺПолітики і політичні партії повинні вести свою діяльність прозоро, як це прийнято у всьому цивілізованому світі. Коли ж люди самостійно підтримують політиків через цілковито прозорі механізми, як-от фандрейзинг, тоді вони зможуть і контролювати цих політиківʺ, - зауважив Віктор Грисюк.

Ще одна партія заявила про підтримку Віктора Грисюка на виборах мера Луцька

Команда принципових, яку він очолює, запровадила прозорий механізм збору коштів на ведення виборчої кампанії. ʺМи не представляємо інтереси якогось одного бізнесмена, партії, олігарха, тому разом збираємо кошти для спільної перемоги за цим посиланнямʺ, - повідомляє офіційний Телеграм-канал ʺЧас принциповихʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ