Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За приватизацію «Укртелекому» парламент може взятися найближчим часом

За питання про приватизацію «Укртелекому» сесія Верховної ради України може взятися найближчим часом. Про це в коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат України Михайло Косів.
«Питання приватизації «Укртелекому» та Одеського припортового заводу, деяких інших об’єктів постає вже не перший рік, – каже Косів. – Однак воно відкладається через Фонд держмайна, у якому президент Віктор Ющенко протягом року не давав звільняти Валентину Семенюк-Самсоненко. Через це в фонді відбувалися процеси не приватизації, а «прихватизації» майна, яким уряд намагався протистояти».
На думку політика, очікувати, що в кризових обставинах ціна приватизації буде високою, не доводиться. «Суми, які фігурували раніше тепер різко падають, – каже депутат. – Однак перед тим, як взятися за приватизацію, потрібно впорядкувати роботу у ФДМУ. Залишалося недовго, і тому до питань приватизації ми повернемось найближчим часом. У Верховній раді України знайдеться достатня кількість голосів, щоби навести порядок як у ФДМУ так і у Нацбанку, і щодо того, що там робиться. Адже у наглядовій раді НБУ керує кум Ющенка Порошенко, а тому постає багато запитань щодо того, як рефінансуються банки і чому дають 10 млрд грн банку «Надра», який викупив Фірташ».
Як повідомив Косів така утаємниченість ради, під вивіскою «так званої комерційної таємниці» може свідчити про ймовірні комерційні злочини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ