Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За публічне заперечення Голодомору як геноциду пропонують карати арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до 3-х років

У Верховну Раду України народними депутатами Борисом Тарасюком та Ярославом Кендзьором внесено проект Закону України про «Про внесення змін до Кримінального кодексу України» (щодо відповідальності за публічне заперечення факту Голодомору 1932- 1933 років, як геноциду українського народу), у якому зазначається, що «публічне заперечення факту Голодомору 1932-1933 років в Україні, як геноциду українського народу, а також виготовлення матеріалів із публічним запереченням цього факту з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів караються арештом на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до 3-х років. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат України Ярослав Кендзьор.
Як відзначає народний депутат, він має надію, що даний проект закону у ВРУ цього скликання «пройде». «Я подавав аналогічний законопроект і на розгляд парламенту 5 скликання, однак враховуючи його тодішній склад, він навіть не потрапив у порядок денний сесії. Це одразу після, того як ВРУ прийняла Закон України про визнання голодомору українського народу геноцидом. І як логічне продовження було внесено законопроект про кримінальну відповідальність за невизнання голодомору геноцидом. Зараз, по суті, я повторив свій проект Закону і вніс у парламент разом із співавтором Борисом Тарасюком. Я впевнений, що він цього разу отримає підтримку парламенту», — зазначив Кендзьор.
Він також пояснив внесення свого проекту закону, адже подібний проект Закону про покарання за невизнання голодомору геноцидом вніс також і Президент України: "Ви спитаєте мене, чому є два подібні законопроекти: і від Президента України, і від Ярослава Кендзьора. Президент Ющенко вніс законопроект, в якому пропонується карати за заперечення голодомору як геноциду проти українського народу і за заперечення голокосту єврейського народу. Проте ізраїльський Кнесет не спромігся зробити такий акт пошани до українського народу, не визнавши голодомор геноцидом, то чому український парламент повинен прийняти рішення кримінально карати за заперечення голокосту євреїв в Україні?», — пояснив Кендзьор.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ