Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За п’ять місяців 2018 року порушники правил дорожнього руху спричинили 10 ДТП на переїздах Львівської залізниці

За п’ять місяців 2018 року порушники правил дорожнього руху спричинили 10 ДТП на переїздах Львівської залізниці, - прес-центр Регіональної філії "Львівська залізниця".

Протягом січня-травня 2018 року на залізничних переїздах регіональної філії «Львівська залізниця» трапилося 10 дорожньо-транспортних подій (ДТП), що на три випадки перевищує прикру статистику аналогічного періоду минулого року. За п’ять місяців 2018 року внаслідок ДТП на переїздах постраждало дві особи, тоді як минулоріч було травмовано одну особу.

Залізничники наголошують, що всі випадки ДТП на переїздах стаються із вини водіїв автотранспортних засобів, які порушують правила дорожнього руху, зокрема в частині проїзду через залізничні переїзди, послаблюючи увагу перед наближенням до переїздів, нехтуючи звуковими та світловими попередженнями світлофорів і сигналізації, об’їжджають закриті шлагбауми і навіть в’їжджають у бік поїздів, що рухаються через переїзди. Наприклад, упродовж 5 місяців цього року було зафіксовано 2 таких випадки.

Окрім того, внаслідок ДТП автотранспортні засоби часто пошкоджують елементи та пристрої інфраструктури, завдаючи залізниці значних збитків. Такий випадок трапився 13 червня цього року Івано-Франківщині, на переїзді 79 км перегону Микуличин–Ворохта. Того вечора близько 20:35 год. водій скутера не впорався з керуванням, в’їхав у шлагбаум, що перебував в опущеному положенні, та збив його. Власне та обставина, що на шляху неуважного водія опинилася поперечина шлагбаума, врятувала чоловіка від серйозних травм, а, можливо, й смерті, адже в той момент до переїзду наближався приміський поїзд сполученням Рахів–Коломия. Тож у підсумку порушник відбувся легким переляком, тому відмовився від допомоги медиків. А от пояснювати свій вчинок правоохоронцям, які теж прибули на місце події, йому таки довелося…

Зауважимо, що Львівська залізниця щороку реалізовує комплекс заходів для підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Зокрема весняним комісійним оглядом, який завершився наприкінці травня цього року, було охоплено 1616 переїздів, 683 із них – із автобусним рухом. За підсумками комісійного обстеження розроблено заходи з усунення виявлених недоліків. Станом на початок червня працівники дистанцій колії відремонтували та облаштували 8 пішохідних доріжок, відновили і встановили 28 огороджувальних стовпчиків та 35 знаків, виконали ряд інших робіт. Поряд із тим, залізничники продовжують масштабну інформаційно-роз’яснювальну кампанію, проводячи профілактичні бесіди з водіями та поширюючи тематичні буклети. Проте, зважаючи на невтішну статистику ДТП на переїздах, зусилля та аргументи магістралі дисциплінують далеко не всіх учасників дорожнього руху.

Львівська залізниця у черговий раз нагадує, що суворе дотримання правил перетину залізничних переїздів – це беззастережний обов’язок кожного водія, адже нехтування цими правилами може призвести до трагічних наслідків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ