Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За рахунок емісії акцій та кредитів НПК „Галичина” планує збільшити виробництво до кінця року до 3,3 млн тонн

До кінця року ВАТ НПК „Галичина” планує збільшення потужностей переробки з 2,35 млн тонн, які може переробити підприємство зараз, до 3,3 млн тонн. Про це „Гал-info” повідомив голова правління ВАТ НПК „Галичина” Олександр Лазорко.
„Я б попросив ФДМУ, який є найбільшим акціонером, посприяти і оголосити додаткову емісію. Це піде на користь підприємству”, — зазначив він.
Найближчим часом в розвиток виробництва НПК „Галичина” планується спрямувати 54 млн грн прогнозованого прибутку у 2006 році. Також заплановано отримання кредиту в „Приватбанку” у розмірі 123,5 млн грн і додаткова емісія акцій. Крім того, зараз розглядається два інвестиційні проекти, один з яких запропонований компанією „Шел”.
 Нагадаємо, як повідомляло „Гал-info”, на зборах акціонерів 28 лютого новим головою правління НПК „Галичина” було обрано Олександра Лазорка замість Володимира Гусакова, до складу правління „Галичини” також увійшли Наталія Парахоняк, Мирон Огар, Василь Чайовий, Богдан Баразний, Артур Григорян та Сармен Вердян. В наглядову раду ввели Констянтина Жоченю (голова), Івана Колесника, Сергія Мельника, Сергія Вікторовського, Олександра Дмитренка, Айка Памбухчяна, Дмитра Шаверіна, Граєра Черкіняна і Жираєра Черкіняна. Пізніше зі складу ревізійної комісії виключені Олександр Дмитренко, Дмитро Шаверін; зі складу ревізійної комісії Мирон Огар, Василь Чайовий. Таким чином наглядова рада залишилася у складі семи чоловік. До складу правління входять п’ять чоловік.
Акціонери також змінили реєстратора „Галичини”, вирішивши передати реєстр від фірми „Реєстратор” (Луцьк) „Реєстраційній компанії „Профіт” (Дніпропетровськ). Ці рішення були підтверджені на зборах акціонерів, які відбулися 16 травня. Також тоді було затверджено прибуток підприємства у розмірі 13 млн грн. І відхилено пропозицію ФДМУ про скерування 40% прибутків на виплату дивідендів. Під час зборів акціонерів 23 травня прийняте рішення про відчуження майна. Також ФДМУ заблокував рішення про ліквідацію дочірніх підприємств НПЗ №1, „Євронафта” та „Свічковий завод”, оскільки у них несформовано статутний фонд. Планувалося, що НПЗ №1 та свічковий завод ліквідують шляхом приєднання до „Галичини”.
За даними експертів, близько 74% акцій НПК зосереджені у ФПГ „Приват”, 25,5% — у власності держави і фізичних осіб. За даними начальника ФДМУ у Львівській області Наталі Горлач, Держава є найбільшим акціонером, решта акціонерів не мають пакету акцій більше 10%.
У 2006 році прогнозовані обсяги виробництва НПК „Галичина” становитимуть 1,8 млрд грн. Крім того, заплановано переробити 1,8 млн тонн нафти. Прогнозований прибуток — 54 млн грн. Обсяги інвестиційної програми— 120 млн грн.  У січні-квітні 2006 року НПК „Галичина” зменшив переробку нафти порівняно з аналогічним періодом  2005 року на 45,8% – з 614,0 тис. тонн до 33,6 тис. тонн. У січні–квітні   2006 року Дрогобицький НПК „Галичина” працював на  українській та російській  нафті, бо  казахська на завод не надходила. Українські нафтовики поставили 268,5 тис. тонн, російка нафта на НПК надійшла обсягом 77,2 тис. тонн. Із поставленої  нафти – 345,7 тис. тонн - було перероблено 332,6 тис. тонн.
    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ