Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За результатами роботи податкової міліції від початку року порушено майже 50 кримінальних справ

Від початку року податкова міліція викрила 60 злочинів у сфері оподаткування. З них 15 - за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, 13 – у сфері незаконного обігу підакцизних товарів, 6 - за фактами невиплати заробітної плати та 26 - за іншими статтями Кримінального кодексу. Усього порушено 47 кримінальних справ. Попереджено 35 фактів незаконного заявлення на відшкодування податку на додану вартість на суму 5 млн 300,5 тис. грн.
Один з основних напрямків роботи – боротьба з відмиванням «брудних» грошей. За 5 місяців виявлено 28 фірм з ознаками "фіктивності" та 4 конвертаційні центри.
Зокрема, нещодавно прокуратура м. Львова за матеріалами міських податкових міліціонерів порушила  кримінальну  справу  проти   службових  осіб  ПП  "Г"  за  ознаками  злочину, передбаченого ч.2 ст. 205 Кримінального кодексу - здійснення фіктивного підприємництва. Податкові   міліціонери   знешкодили   "конвертаційний"   центр,   який   діяв   з   2004  року, і охоплював понад 20 фірм. Здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій за дорученням фірм-«метеликів» дозволила мінімізувати доходи підприємств, що користувалися послугами "конвертаторів", та заподіяла шкоди державі в особливо великих розмірах.  Злочинне угрупування, яке діяло на міжрегіональному рівні, брало винагороду, що становила 8-10% від конвертованої суми. Вилучені під час обшуку докази  свідчать, що діяльність махінаторів була поставлена на промислових конвеєр. Зупинили його міські податкові міліціонери, які наклали арешт на видаткову  частину   5   банківських  рахунків,   що   використовувалися   "конвертаторами". Орієнтовна сума заблокованих коштів сягає 400 тис. грн. Повідомив сьогодні, 19 червня, під час прес-конференції  начальник Львівського відділу податкової міліції УПМ ДПА у Львівській області Євген Приндак.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ