Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

За роки європідготовки Львів розбудував 88 км доріг

Євро-2012 для Львова – кардинальна інфраструктурна зміна та надзвичайний крок вперед у розвитку міста. Протягом останніх років було реконструйовано більшість магістральних доріг міста, близько 30 об’єктів загальною площею дорожнього покриття понад 500 тис м кв, а це – в понад 70 разів більше, ніж площа газону львівської арени. Про це повідомив директор Департаменту Євро-2012 Львівської міськради Олег Засадний.

Він розповів, що цьогоріч було заплановано капітальний ремонт 56 км міських шляхів, однак втілити цей план вдалося лише наполовину – протягом 2011 року на реконструкцію доріг комунального значення у Львові виділено 130 млн грн, а робіт виконано на 223 млн грн. Були відремонтовані або на стадії завершення вул. Пасічна (ділянка від вул. Таджицької до вул. Китайської), вул. Городоцька (від вул. Залізничної до церкви Анни), вул. Личаківська, вул. Коновальця, вул. Мельника – вул. Чупринки, просп. Свободи, просп. Чорновола та ряд маленьких вулиць. Для порівняння, за попередні 4 роки було відремонтовано 60 км доріг.

«Також цього року у Львові розробили концептуальну схему організації дорожнього руху, яка передбачає найкоротший шлях між офіційними місцями турніру в місті: аеропорт-центр міста, аеропорт-стадіон, центр міста-стадіон, маршрути руху сім’ї УЄФА та команд-учасниць-стадіон. На 80% завершені ремонтні роботи для приміщення Центру управління дорожнім рухом. До весни наступного року прогнозується підключення 40 світлофорних об’єктів за маршрутами Євро-2012, з подальшим розширенням до 98 світлофорів», - розповів Олег Засадний.

В рамках реалізації проекту «Створення туристично-інформаційної інфраструктури у місті Львові» в історичній частині  міста та на в'їздах до міста встановлено 1070 двомовних інформаційних вказівників назв вулиць та туристичних об'єктів. Концепція дорожнього ознакування передбачає встановлення знаків для пішоходів, автобусів та автомобілів.

«Україна-2012»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ