Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За розкол у товаристві колишнього львівського отамана позбавили членства в Українському Реєстровому Козацтві

Колишнього отамана Львівського обласного козацького товариства ВГО «Українське Реєстрове Козацтво» Володимира Зденянчина з 1 квітня цього року позбавлено членства у Всеукраїнській громадській організації «Українське реєстрове козацтво » та переведено до складу резерву УРК. Відповідний наказ підписав Гетьман «Українського Реєстрового Козацтва» Анатолій Шевченко.
Володимира Зденянчина також позбавлено всіх військових козацьких звань, присвоєних йому у Всеукраїнській громадській організації «Українське реєстрове козацтво». А відзнаки ВГО УРК -- «Золотий козацький хрест» І ступеня, «Срібний козацький хрест» ІІ ступеня та «Бронзовий козацький хрест» ІІІ ступеня – його зобов’язано здати отаману Львівського обласного козацького товариства ВГО УРК до 7 квітня цього року.
Усі перераховані вище заходи вжиті до Володимира Зденянчина у зв’язку порушенням ним Статуту Українського Реєстрового Козацтва, розколом єдності УРК і його членством в іншій козацькій організації.
Нагадаємо, що наказом Гетьмана від 28 лютого Володимира Зденянчина звільнено з посади отамана Львівського обласного козацького товариства Українського Реєстрового Козацтва. Замість нього новим отаманом та начальником штабу Адміністрації Гетьмана Українського Реєстрового Козацтва у Західному регіоні призначено генерала армії Василя Павлечка. Колишнього отамана зобов’язано провести інвентаризацію майна та фінансів Львівського обласного козацького товариства ВГО «Українське Реєстрове Козацтво» та передати його під матеріальну відповідальність новопризначеному головному отаману Василю Павлечку. Самого ж отамана зобов’язано скласти оновлений реєстр козаків та берегинь, які не підтримали намірів негативних сил і залишилися вірними присязі, раніше складеній Господу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ