Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За соціологічними даними, лише третина львів’ян є корінними мешканцями нашого міста

Лише третина львів’ян є корінними мешканцями нашого міста, тобто львів’янами у другому поколінні та далі – такі результати засвідчило соціологічне опитування «Архітектурно-історичне середовище Львова в соціальних пріоритетах його мешканців», проведене у березні 2006 року Лабораторією соціальних досліджень Центру підтримки приватної ініціативи – заявила 25 травня під час прес-конференції соціолог лабораторії Оксана Іванкова-Стецюк. Основну масу населення Львова становлять некорінні львів’яни, що свідчить про завершення процесів урбанізації.
Соціальна група некорінних львів’ян є неоднорідною. Так, львів’яни в другому поколінні становлять приблизно 19,3% а в третьому поколінні – 11,8%. Як показали результати досліджень, насамперед мешканці Львова вважають себе громадянами України (34,3%) та українцями (30,5%), насамперед львів’янами себе вважає (21,5%), а галичанами – 10,5%. Як переконані респонденти, щоб когось назвати справжнім львів’янином, він насамперед повинен відповідати таким вимогам: мати постійне помешкання у Львові, розмовляти українською мовою, знати історію та культуру свого міста, мати постійне місце праці у Львові, а також мати можливість брати участь у культурно-мистецькому та соціально-політичному житті міста.
Соціологічне опитування «Архітектурно-історичне середовище Львова в соціальних пріоритетах його мешканців» було проведене у березні 2006 року, опитано 800 мешканців Львова за репрезентативною вибіркою. Помилка репрезентативності не перевищувала 3,5%. Вартість опитування 3100 доларів США.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ