Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

За свята у Львові 8 осіб отруїлись чадним газом

За свята у місті 8 осіб отруїлись чадним газом. У період опалювального сезону, коли відбуваються значні перепади атмосферного тиску, порушується тяга в димових і вентиляційних каналах, спостерігається найбільша кількість отруєнь чадним газом, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

6 січня о 12:41 у Львові на вул. Лаврівського (Залізничний район) в приватному житловому будинку отруїлись чадним газом 2 особи, з них 1 дитина. Мешканку 1975 року народження у стані середнього ступеня важкості (20% карбоксигемоглобіну) було доставлено у Львівську обласну клінічну лікарню. Після проходження барокамери потерпіла від госпіталізації відмовилась. Дитину 2007 року народження у стані середнього ступеня важкості (5% карбоксигемоглобіну) госпіталізували до реанімаційного відділення Комунальної міської дитячої клінічної лікарні м. Львова. Причина події – з’ясовується.

7 січня о 22:26 на пл. Данила Галицького у квартирі отруїлась чадним газом жінка 1981 року народження, яку у стані легкого ступеню отруєння (14% карбоксигемоглобіну у крові) доставили у Львівську обласну клінічну лікарню. Причина події – з’ясовується.

8 січня о 08:44 на вул. Коперника в квартирі на третьому поверсі триповерхового житлового будинку отруївся чадним газом мешканець 1978 року народження, якого у стані середнього ступеню отруєння (32% карбоксигемоглобіну у крові) було доставлено до Львівської обласної клінічної лікарні. Після отримання необхідної медичної допомоги (проходження барокамери) потерпілий від госпіталізації відмовився. Причина події – з’ясовується.

Також 8 січня о 13:51 на вул. Огіркова в квартирі на другому поверсі двоповерхового житлового будинку отруїлася чадним газом жінка 1935 року народження, яку у важкому стані було госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Після проведення медикаментозного лікування вміст карбоксигемоглобіну у крові склав 15%. Стан потерпілої на 06:00 год. 9 січня – середньої важкості. Працівники ПАТ «Львівгаз» у квартирі тимчасово припинили подачу газу до опалювальної пічки. Причина події – з’ясовується.

Вчора, 10 січня, о 15:57 на вул. Воробкевича (Личаківський район) в квартирі отруїлись чадним газом 3 особи. Громадянин Арабської Республіки Єгипет, 1996 року народження, у стані середнього ступеня важкості (18% карбоксигемоглобіну) був доставлений у Львівську обласну клінічну лікарню. Громадянка Арабської Республіки Єгипет, 1995 року народження, у стані середнього ступеня важкості (5% карбоксигемоглобіну) була доставлена у Львівську обласну клінічну лікарню. Громадянку Йорданського Гашимітського Королівства, 1996 року народження, у стані середнього ступеня важкості (15% карбоксигемоглобіну) доставили у Львівську обласну клінічну лікарню.

Після проходження барокамери потерпілих відпустили додому. Причина події – з’ясовується.

Як свідчать аналізи, більшість нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням людей чадним газом, відбувається через порушення абонентами умов безпечної експлуатації газових приладів та пічного опалення, несанкціоноване втручання власників газового обладнання в роботу системи газопостачання та конструкцію газових приладів, несправну систему димовідведення та вентиляції.

Пам’ятайте, що кожна людина повинна відповідально ставитися до безпечного поводження з газом у побуті, адже постраждати може не тільки вона сама, а й близькі та рідні, сусіди. То ж радимо Вам - уважно стежте за роботою газового обладнання у себе в оселі та на прилеглій території і при найменших ознаках неполадок звертайтеся до аварійної служби за телефоном «104».

Закликаємо мешканців неухильно дотримуватися правил експлуатації побутових газових приладів з відводом продуктів згоряння у димохід.

Користуючись газовими приладами, мешканці повинні:

- відкривати кватирку на час роботи газових приладів;

- перевірити наявність тяги в димоходах та вентиляційних каналах;

- слідкувати, щоб димові та вентиляційні канали були завжди справні;

- не закривати решітку вентиляційного каналу;

- не залишати працюючі газові прилади без нагляду;

- вчасно виявляти відсутність тяги в димових та вентиляційних каналах і повідомляти про це будинкоутримувачів;

- після закінчення користування газовими приладами перекрити крани на газових приладах і перед ними;

- не використовувати газову плиту для обігріву приміщення;

- у разі несправності газового обладнання викликати працівників ПАТ “Львівгаз”;

- негайно перекрити контрольні крани на газових приладах, у разі витоку газу або раптового припинення подачі газу, і повідомити аварійну службу за телефоном “104”.

Будьте обережні, щоб уникнути отруєння токсичними компонентами вихлопних газів або продуктів горіння:

- не залишайтесь у непровітрюваному гаражі, де знаходиться автомобіль з включеним двигуном;

- заводячи машину в гаражі, завжди відчиняйте двері;

- не залишайте дітей без нагляду, не дозволяйте їм пустощів з вогнем;

- контролюйте процес приготування їжі.

У разі появи перших ознак отруєння чадним газом або токсичними компонентами вихлопних газів чи продуктів горіння (головний біль, запаморочення, загальна слабкість, нудота, блювота), необхідно не займатись самолікуванням, а негайно викликати лікаря за телефоном «103» або сповістити сусідів про потребу медичної допомоги.

Будьте обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких! Дотримуйтеся правил безпеки життєдіяльності!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ