Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За три дні на Донбасі загинули 382 російських військових, всього - понад 6 тисяч, - Васильєва

За останні три дні в ході інтенсивних боїв на Донбасі російська армія втратила 382 військових, близько 500 - поранено. Всього в Україні з початку війни загинули і зникли до 5860 російських солдатів.

Про це на своєму сайті після повернення з Донбасу повідомила російська правозахисниця, яка розслідує участь російських солдатів у війні на Донбасі, Олена Васильєва.

"Я вже боюся писати ці цифри. За останні три дні російська армія зазнає колосальних втрат. 382 людини - добірний спецназ, морпіхи, десантура. Поранених до 500 чоловік. Вочевидь, їх, поранених, значно більше. Але нам не доступні повні зведення поранених з боку Росії", - заявила вона.

Також Васильєва зазначила, що повністю підтвердилися дані про те, що російська сторона перестала збирати і хоч якось сортувати зібрані на полях битв частини тіл.

"У морги Донецька привозять останки, і не церемонячись, відігріваючи, випрямляють застиглі кінцівки, тут же запаковують їх у целофан, обмотуючи скотчем, вантажать в КамАЗи гумконвоя і відправляють до Росії. Повторюю, це тільки цілі тіла", - написала вона.

"Всі так звані "пазли" не заморочуючись, звалюють в загальний мішок і утилізують. З цією метою застосовують будь-які доступні способи: облити солярой і підірвати, скинути в найближчі шахти-копанки, закинути в прикопані мобільні крематорії", - повідомила правозахисниця.

Про жодні ДНК і мови немає, зазначила вона.

За словами Васильєвої, зниклих безвісти стає все більше.

"Я озвучувала ще тиждень тому цифри загиблих і зниклих безвісти з російського боку - до 5860 чоловік. Останній тиждень додає ще відомі нам цифри у 382 людини. Разом: втрати з російської сторони: 6242 тільки встановлених втрат", - повідомила засновниця групи "Груз-200" Васильєва.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ