Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За три дні на Львівщині зупинили 33 нетверезих водіїв

33 нетверезих водія відповідатимуть за своє порушення за новими санкціями. Про це повідомили 20 березня Гал-інфо у пресслужбі Патрульної поліції Львівської області.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

За три дні дії Закону №1231-ІХ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху” патрульні Львівщини склали 33 протоколи на нетверезих водіїв.

Кілька з них сіли за кермо в стані сп'яніння втретє за рік. А ось 31-річний водій автомобіля BMW, вчора увечері вчинив ДТП на перехресті вулиць Стрийська — Мікльоша. Він вчинив зіткнення з автомобілем Skoda Fabia.

Поліцейські помітили у водія сильні ознаки алкосп'яніння. Перевірка на пристрої Drager підтвердила це. Результат — 3,02 проміле.

На порушника склали два протоколи: за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) та ч.1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП.

Також, на нього винесли постанову за ч.1 ст.126 (Керування транспортним засобом без необхідних документів) КУпАП.

Нагадуємо, відповідальність за керування транспортним засобом в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння зросла:

  • за ч. 1 ст. 130 — 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;
  • за ч. 2 ст. 130 — 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;
  • за ч. 3 ст. 130 — 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ