Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За три роки майже півтори сотні учасників АТО та членів їх сімей придбали житло

З державного бюджету за 2017-2019 роки 147 осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих, учасників АТО з числа ВПО придбали житло. З метою забезпечення додаткового соціального захисту для учасників АТО та членів їх родин діє Комплексна програма соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018-2020 роки.

Про це сьогодні, 12 березня, йшлося під час звіту директора департаменту соціального захисту населення ЛОДА Наталії Кузяк.

Щороку з державного бюджету проводиться виплата для ветеранів війни, зокрема в 2017 році 93378 осіб отримали в загальній сумі 84,3 млн грн, у 2018 році 88315 ос – 86,8 млн грн, у 2019 році 81770 ос. – 87,1 млн. грн.

Реалізовується державна програма щодо підтримки сімей ВПО в частині оплати вартості ЖКП. За 3 роки на зазначені виплати скеровано 110,6 млн. грн.

"Починаючи з 2018 року, з обласного бюджету учасники АТО з числа ВПО отримують матеріальні допомоги (за 2 роки – 275 виплат), дану категорію включено в програму по співфінансуванню по закупівлі житла. Створено Telegram-канал «Інформпортал АТО Львівщини». Канал забезпечує інформування учасників АТО про новини у ветеранській сфері, актуальні державні та обласні програми підтримки, зміни у законодавстві, гранти та анонси заходів", - розповіла Наталія Кузяк.

У 2019 році щомісячно реалізовувався проєкт «День народження Героя АТО». Проєкт приурочений вшануванню пам'яті загиблих та померлих військовослужбовців - учасників АТО/ООС Львівщини , а також тих, які померли після повернення з зони АТО/ООС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ