Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За Тимошенко не стоять демократичні та національні цінності, - Ющенко

Лідер «Нашої України» Віктор Ющенко дав інтерв’ю газеті «День». Він розповів про перші помилки нової влади, обов’язок Президента консолідувати націю, про причини розпаду єдиної національно-демократичної платформи, свої досягнення і труднощі на посаді Президента та плани на майбутнє. Повідомила прес-служба "НУ".


Зокрема Віктор Ющенко наголосив, що нова влада вже зробила першу фатальну помилку та отримала червону карточку, не розпочавши політичний діалог. Лідер «нашоукраїнців» зазначив, що переможець на виборах набрав менше 50%, і це мало спонукати його до консолідації та єдності. «Це гарна нагода почути всіх і стати Президентом всієї України, а не лише її частини», - сказав Ющенко. «Цього не відбулося», - підкреслив він.

«Політичний діалог – це місія нової влади: показати, що ми не за конфронтацію, не за реванш, не за те, як реалізувати свої побажання, а за те, як представити об’єднану націю, як дати відповідь на ключові питання. Спроба такої постановки питання не вдалася», - зауважив лідер «Нашої України». Він нагадав, що у 2006 році саме Універсал національної єдності дав відповідь на те, як не допустити полярності у політичному розвитку.

Віктор Ющенко зазначив, що для нової влади є дві дороги – дорога реформ, яка потрібна країні, або дострокові вибори. «На жаль, нова влада сьогодні обере дорогу дострокових виборів», - додав він.

При цьому Ющенко наголосив, що не треба сприймати владу як ворога, але підкреслив, що знаходиться в опозиції: «Я не при владі, а отже, я в опозиції. Це є факт». Він додав, що глибина опозиційності і її характер буде визначатися на політичній раді та на З’їзді «Нашої України».

 Водночас Ющенко відмітив, що головним завданням сьогодні є об’єднання та консолідація всіх національно-демократичних сил. При цьому, зауважив Ющенко, об’єднуватися треба навколо цінностей, а не персоналій. Відповідаючи на питання, чи повинен бути БЮТ в цій команді, Ющенко сказав, що за Ю.Тимошенко не стоять демократичні та національні цінності.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ