Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За Указом Президента у Києві та Харкові встановлять пам’ятники Франку та видадуть 100-томник творів Великого Каменяра

У Харкові та Києві має бути встановлено пам’ятники Іванові Франку, при чому в столиці України це має бути повнофігурна композиція. Відповідний указ підписав сьогодні Президент України Віктор Ющенко.
Також у Києві має бути створено літературно-меморіальний музей Івана Франка, до 160-річчя від дня народження Каменяра Національна академія наук України має підготувати та видати персональну енциклопедію Івана Франка, а впродовж 2007-2013 років має побачити світ 100-томник творчості Великого Каменяра. Останнім пунктом указу Президента є організація заходів щодо увічнення пам’яті Івана Франка за кордоном, а саме в тих державах, де перебував письменник. А також в Указі йдеться про започаткування щорічного свята „Я син народу, що вгору йде”. Також, як і обіцяв Президент України, він надав статусу національного Державному історико-архітектурному заповіднику Нагуєвичі та літературно-меморіальному музею Франка у Львові.
Нагадаємо, сьогодні, 27 серпня, у Львові та селі Нагуєвичі Дрогобицького району тривають урочистості з нагоди 150-ї річниці уродин Івана Франка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ