Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За умови хорошого інвестування до 2010 року у Львові буде створено сучасний дитячий пізнавально-розважальний комплекс

„За умови залучення потужного інвестора територію трамвайного парку на вул Вітовського, 57 можна перетворити на суперсучасний футуристичний дитячий пізнавально-розважальний спортивно-відпочинковий осередок, у який входитиме музей техніки”, – зазначив сьогодні, 9 лютого, на засіданні виконкому начальник управління архітектури Юрій Криворучко.
 Сьогодні він звітував про містобудівне обґрунтування використання території трамвайного парку на вул. Вітовського, 57, згідно з яким мала б зберегтися і відреставруватися пам’ятка промислової архітектури кінця 19 – початку 20 століття, колишнього трамвайного парку для музею історії техніки та розвитку дитячо-молодіжного центру технічної творчості і дозвілля. Згідно із запропонованою концепцією, передбачається будівництво трьох частин: дитячо-пізнавальний розважальний осередок, де буде дитячий майданчик, атракціони, 4Д-кінотеатр, цілорічна ковзанка, друга частина – універсальний споривний відпочинковий осередок, куди входитиме ігровий спортивний майданчик, басейн, сауна, басейн, тренажерний зал та ін.; третя частина – музей техніки, де передбачається відкрити експозиційний зал, виставковий павільйон, а також майстерні, де діти самі зможуть долучитись до ремонту техніки. Також побудують підземний паркінг.
Загальна площа забудови – 8983 м кв. Загальна площа ділянки трамвайного депо – 17 тис. 700 м кв. Водночас територія потребує розв’язання транспортного вузла перетину вулиць Вітовського – Гвардійської – Сахарова – Коперника – Нечуя-Левицького, що вирішується проектуванням вулиці-зв’язки, яка включає в себе підземний тунель і міст між вул. Гвардійською і Сахарова для організації одностороннього рухк по вул. Вітовського.
„Вартість такого будівництва за найменшими підрахунками становить близько 50 млн грн. Проте за наявності інвестора з великим капіталом комплекс можна спроектувати за 6-8 місяців і за три роки побудувати. Тобто при хороших інвестиціях у 2010 році комплекс би запрацював. Він зможе обслуговувати 1,5-2 тис. дітей”, – зазначив Криворучко.
За його словами, концепцію протягом 1,5 місяця розробляли молоді спеціалісти, які працюють в Інституті Містопроект Іван Турик, Марта Качмарек, Микола Лопушанський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ