Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За увесь час в ОХМАТДИТі від коронавірусу пролікували понад три сотні маленьких пацієнтів

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» - медзаклад, який надає екстрену та високоспеціалізовану медичну допомогу дітям з області, зокрема малечі, яка захворіла на коронавірус. Від початку пандемії медики вже пролікували 305 маленьких пацієнтів

Про це сьогодні, під час брифінгу розповіла керівник закладу Олександра Бурда.

«На сьогодні в нас перебуває 12-ть хворих. Вчора ми виписали 4-х. У середньому упродовж доби в нашому медзакладі може перебувати до 18-20 хворих. За період карантину в ковідній зоні проліковано 305 пацієнтів»,- зазначила вона.

Медик поділилась, що упродовж останніх трьох місяців в середньому в ковідній зоні лікується 80 хворих дітей. Відсоток позитивних – зростає.

«Якщо на початку пандемії було 30 % позитивних пацієнтів в ковідній зоні, то за жовтень цей показник становить -  56 %. Серед дітей, які лікуються на стаціонарі, в середньому 25 % - це діти першого року життя і є пацієнти до 17,5 років», - зазначила Олександра Бурда.

Серед пацієнтів ОХМАТДИТу в середньому 17-18 % дітей мають пневмонії.

«Всі інші пацієнти мають загальні інтоксикаційні симптоми і гарячку, яку не можуть збити. Діти, які мають ковідну інфекцію, серйозно гарячкують», - додала медик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ