Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«За вільну Україну» виходитиме один раз на місяць

Народний часопис «За вільну Україну» відтепер виходитиме лише один раз на місяць, а до 11 липня його працівники перебуватимуть у відпустці. До того ж після повернення з відпусток вони отримуватимуть лише мінімальну ставку та не отримуватимуть гонорарів. Після повернення з відпусток дві третини працівників газети буде звільнено. Про ці нововведення працівникам газети було доведено під час зборів трудового колективу, які відбулись 28 квітня. Про це «Гал-info» повідомило поінформоване джерело в газеті.
 Таке рішення нового керівництва газети є в тому, що газета, яка колись була виданням Львівської обласної ради, сплачує пільгову орендну плату за величезне приміщення в центрі Львова – одну гривню в місяць. Ця пільга була надана газеті ще в часи, коли головою Львівської обласної ради був В’ячеслав Чорновіл.
 Джерело в «За вільну Україну» також зазначило, що тривалий час представники трудового колективу намагались укласти колективну угоду з новими власниками газети, однак так і не домоглися цього.
 Водночас директор ТзОВ «За вільну Україну» Ігор Шведа зазначив «Гал-info», що зміни у форматі «За вільну Україну» пов’язані з реорганізацією газети: «Ми робимо крок назад, а потім два вперед». Отож протягом двох місяців газети виходитиме один раз на місяць, а далі почне виходити у новому форматі. Протягом цього часу нові власники мають визначитись і з тематикою газети, і з людьми, які можуть професійно працювати в газеті. Щодо зарплати працівникам, то він зазначив, що не хотів би зараз коментувати це питання, оскільки воно зараз вирішується. Так само він не зумів прокоментувати й інформацію про те, що скорочення випуску газети до одного разу на місяць пов’язано з пільговою орендною платою за приміщення в центрі Львова, зіславшись на те, що недостатньо добре володіє інформацією, оскільки тільки недавно приступив до виконання своїх обов’язків.
 «За вільну Україну» розпочала виходити 1 липня 1990 року як видання Львівської обласної ради з ініціативи тодішнього її голови В’ячеслава Чорновола. Пізніше Львівська обласна рада погодилась на передачу прав власності на видання трудовому колективу. Протягом 16 років побачило світ 2405 чисел газети, цього року у світ вийшло лише 13 номерів газети.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ