Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За законом Тимошенко зобов’язана брати участь у виборах, – КВУ відповідає Герман

«За законом, якщо один з кандидатів перед голосуванням у другому турі президентських знімає свою кандидатуру, Центральна виборча комісія повинна запропонувати тому, хто зайняв третє місце у першому турі, взяти участь у виборах. Якщо ж він відмовляється або немає часу на формування виборчих комісій, вибори відбуваються з одним кандидатом. Однак він повинен набрати в другому турі мінімум 50 % плюс 1 голос. Якщо ж цього не відбувається, закон чітко не регулює подальшу процедуру», – повідомила виконавчий директор ЛОГО «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська.

 

Водночас, згідно календарних планів, затверджених ЦВК, подання письмової заяви до Центральної виборчої комісії у разі зняття одного з кандидатів, включених до виборчого бюлетеня для повторного голосування, своєї кандидатури, повинно відбутися не пізніше, ніж за 10 днів до дня голосування. Тобто, теоретично хтось із кандидатів міг зняти свою кандидатуру з виборів не пізніше 27 січня.

 

Нагадаємо, кандидат в президенти Юлія Тимошенко розглядає можливість зняття своєї кандидатури з виборів. Про це заявила регіоналка Ганна Герман на прес-конференції у четвер. "Тимошенко розглядає сценарій, коли вона зніме свою кандидатуру. Краще зняти кандидатуру, ніж визнати, що вона програла", - наголосила депутат. За словами Герман, якщо Тимошенко зніме свою кандидатуру - "це її право, і ми будемо іти до кінця".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ