Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Забезпечення державної підтримки жестомовним особам

25 жовтня 2018 року на експертній зустрічі у форматі відеоконференції з Міністерством культури України представники громадських організацій обговорили проект Закону України про «Українську жестову мову та умови її використання». Інформацію про це подали у прес-службі Департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.

За словами голови Українського товариства глухих (УТОГ) Ірини Чепчинової: «Важко віднайти точні дані про кількість глухих, адже є такі, які зовсім не чують, а є й слабочуючі. Скажімо, на сьогодні УТОГ об'єднує більше 50 тисяч громадян України з порушеннями слуху та мови. Та, за медичною статистикою, як мінімум 0,1% дітей та близько 1% дорослих мають повну втрату слуху. А приблизно 7-9% населення мають часткову глухоту».

Впровадження нових підходів у забезпеченні осіб з інвалідністю необхідними умовами, які дають можливість на рівні з іншими реалізувати їхні основоположні права та свободи (політичній, економічній, соціальній та в інших сферах). Адже жестомовні особи, які проживають на території України, мають право вільно використовувати українську жестову мову в суспільному житті, вивчати та навчатися українською жестовою мовою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ