Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Заборгованість із виплати зарплати на підприємствах Дрогобича протягом 2005 р. зменшилася на 520,7 тис. грн

3 лютого перший заступник міського голови Дрогобича Дем’ян Мусійчук провів засідання Колегії з питань виконання графіків із погашення заборгованості із виплати заробітної плати на  підприємствах Дрогобича і Стебника; про стан сплачення недоїмки до бюджету; про заборгованість до Пенсійного фонду. Про це „Гал-info” повідомили в Дрогобицькій міській раді.
Заборгованість із виплати зарплати протягом 2005 р. зменшилася на 520,7 тис. грн. Значна сума погашення боргу відбулася за рахунок ВАТ “Дрогобицьке швейне підприємство “Зор”, яке протягом року погасило борг на суму 382,8 тис. грн. Заборгованість із виплати зарплати, яка на 1 січня за становила 1 413,2 тис. грн, не зменшується. На сьогодні 36 підприємств мають заборгованість із виплати зарплати, з них 19 економічно активних, 6 підприємств-банкрутів та 11 неактивних. 18,6 % від загальної суми боргу становить заборгованість промислових підприємств, тобто 262,3 тис. грн. Незважаючи на те, що ВАТ “ Дрогобицьке швейне підприємство “Зоря ” торік сплатило велику суму боргу, заборгованість на цьому підприємстві все ще становить 30 тис грн. У Дрогобицькій виправній колонії № 40 боргують робітникам 85,5 тис. грн, на філії ТзОВ “ФК Груп” - 90 тис. грн.
Найбільшу заборгованість серед підприємств будівельного комплексу має ЗАТ “Дрогобицьке будівельне управління № 15” - 68,1 тис. грн, у транспортній галузі - ВАТ “Дрогобицьке автотранспортне підприємство № 14607” - 502,9 тис. грн, на якому розпочато процедуру банкрутства. На підприємствах сфери побуту, торгівлі та комунального господарства сума боргу практично не зменшується. Це означає, що керівники цих підприємств не вживають жодних заходів щоб змінити ситуацію на краще. Це, зокрема, КП “Дрогобицька лазня”, якій виділено з місцевого бюджету 43,9 тис. грн для погашення боргів по зарплаті, Стебницьке підприємство житлово-комунального господарства та КП “БУ № 3. Керівників підприємств, що мають заборгованість зобов’язано розробити і представити колегії заходи щодо термінової сплати боргів із заплати та графіки погашення заборгованості, про хід їх виконання інформувати управління праці та соціального захисту населення щомісяця до 2 числа.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ