Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заборона реклами тютюну викличе спротив, але зменшить кількість курців, – Богдан Хруставчук

Заборона реклами тютюнових виробів та усунення її з біл-бордів, плакатів та вітрин магазинів сприятиме суттєвому зменшенню кількості курців серед молоді, хоч і викличе спротив тютюнових компаній та їх дистриб’юторів. У цьому переконаний голова Львівської обласної організації ВМГО «Молоді регіони» Богдан Хруставчук. Повідомила прес-служба Лвівської обласної організації Партії регіонів.

«Відтепер рекламувати тютюнову продукцію заборонено. Нещодавно, а саме – 13 березня – Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів». Відтак, рекламувати тютюнові вироби та у будь-який спосіб активізувати їхній продаж серед населення суворо заборонено. За порушення цієї заборони владою встановлено численні штрафи та фінансові санкції для підприємців і виробників», - зазначає Богдан Хруставчук.

На його переконання, таке рішення Президента України може викликати обурення серед виробників та розповсюджувачів тютюнових виробів, адже така заборона знижуватиме обсяг продаж. Проте, за словами Богдана Хруставчука, у даному випадку мета виправдовує засоби.

«Ми повністю підтримуємо таку ініціативу Президента. Заборона на рекламу тютюну – дуже важливий крок для того, щоб українська нація була не лише розвинутою та культурною, але й здоровою. Психологи довели, що реклама вкрай негативно впливає на дітей та молодь. Якщо на кожному кроці їм повторювати «купи та спробуй», використовуючи у рекламі тютюну образ гарних та щасливих людей, то дитина може не витримати такого потужного психологічного тиску, їй стане цікаво, захочеться попробувати заборонену «цукерку», яку активно рекламують. Тому я вважаю, що заборона реклами тютюну значно зменшить кількість молодих людей, які вживають тютюнові вироби», - наголошує Богдан Хруставчук.

Водночас, як наголошує Богдан Хруставчук, одними заборонами проблему тютюнопаління, особливо серед молоді не подолати. Саме тому «Молоді регіони» проводили і надалі проводитимуть антитютюнові молодіжні акції, аби покази молодим людям шкідливий вплив тютюну. Зокрема, за словами голови ЛОО «Молоді регіони», активісти організації проводять періодичні зустрічі зі старшокласниками у школах та студентами у ВНЗ, ілюструючи фото- та відеоматеріалами лекції про шкідливість куріння.

«Наша влада хоче бачити зростаюче покоління здоровим, турбується про майбутнє нашої нації. Серед молоді та дітей потрібно популяризувати здоровий спосіб життя: спорт, активне дозвілля, участь у конкурсах та забавах, які розвивають фізичну і розумову діяльність» - переконаний голова Львівської обласної організації «Молоді регіони» Богдан Хруставчук.

Нагадаємо, закон про заборону реклами тютюнових виробів вступає в дію через 6 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ