Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Задорнову було би «забагато честі», якби на його образи відреагувало МЗС, – речник

Російський гуморист Михайло Задорнов, назвавши українців «єврохохлами» образив почуття національної гідності українців. Для нього було би «забагато честі», якби на його образи відреагувало Міністерство закордонних справ України.

Так прокоментував Радіо Свобода антиукраїнські висловлювання Задорнова речник МЗС Євген Перебийніс.

«Для пана Задорнова було би забагато честі, якби на нього реагувало ціле МЗС. Але, як громадянин, я можу сказати, що навіть таким, так би мовити, сатирикам, треба уважно стежити за межею, яка відділяє гумор від образи цілого народу».

За словами Перебийніса, висловлювання Задорнова на адресу українців викликають «огиду» у громадян України.

В ефірі російського «Радіо Неформат» Задорнов поцікавився, чи «не розбігся» ще в Україні «євромайдан із єврохохлами». «Єврохохли так звані ... вони нас звинувачують, що Росія робить Україну колонією. Яка колонія може бути з країни, яка нічого не виробляє», – заявив Задорнов.

Народний депутат України Віктор Балога у соціальних мережах написав, що коли громадянин сусідньої держави, навіть, якщо він комік, ображає Україну, то керівник МЗС України повинен «негайно відірватися від передріздвяних справ і викликати для пояснень російського посла».

«Пане Кожара, якщо ви проковтнете «єврохохлів» у виконанні російського коміка, обіцяю, більше ніколи не подам вам руки. В такому випадку вас, як міністра, не існуватиме. Майте повагу, якщо не до країни, в якій живете, то хоча б до себе і до посади, яку займаєте», – написав Балога.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ