Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Загальний фонд міського бюджету на 2008 рік сягнув 1,5 млрд грн

Депутати Львівської міської ради ухвалили загальний фонд міського бюджету міста Львова на 2008 рік. Згідно з прийнятим головним фінансовим документом міста, загальний фонд міського бюджету цьогоріч становитиме понад 1,5 млрд грн, – повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Суттєве збільшення фінансування цього року отримає освіта, в проекті бюджету передбачені видатки у сумі 373, 5 млн грн, з них на заробітну плату спрямовуватиметься 293,3 млн грн, що становить 79 відсотків від загального обсягу видатків на освіту. Відтак, освітяни у 2008 року відчують суттєве підвищення заробітної плати.
На охорону здоров’я цього року у міському бюджеті передбачені видатки у сумі 256,6 млн грн, що на 52,7 млн грн більше, ніж минулоріч. З вказаної суми на заробітну плату з нарахуваннями медикам передбачено 198,7 млн грн. У 2008 році для медичних закладів також планується придбати рентгенівську апаратуру, наркозно-дихальні апарати для дорослих, апарат штучної вентиляції легень, машини швидкої медичної допомоги та санітарний автотранспорт, офтальмоскопи, пункт переливання крові, лапароскоп операційний з набором інструментів для гінекологічних втручань, фізіотерапевтичне обладнання, ліжка–трансформери для пологових залів, апарати ультразвукової діагностики та інше обладнання на загальну суму 11,5 млн грн.
Суттєвим цього року є збільшення фінансування установ культури 4 млн грн, а ще цьогорічний бюджет має достатньо високе соціальне спрямування, близько 17,5 млн грн піде на соціальний захист населення.
Щоправда, депутати міської ради звернули увагу на те, що видатки на житлово–комунальне господарство цього року залишилися на рівні минулорічних в сумі 81, 8 млн грн. Відтак, на пленарному засіданні було прийняте рішення скоротити видатки на державне управління на 4 млн 900 тис. грн та спрямувати ці кошти на житлово–комунальну сферу. Зокрема, 4,5 млн грн спрямовуватимуться на виконання депутатських повноважень в частині ремонту внутрішньоквартальних доріг та 400 тис. грн на виконання Програми профілактики боротьби зі злочинністю та на ремонт опорних пунктів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ