Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Загороднюк вважає неправильним, що суд заблокував перехід ЗСУ на Нову систему харчування

Міністр оборони України Андрій Загороднюк вважає неправильним, що суд заблокував перехід Збройних Сил України на #НоваСистемаХарчування. Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода, передає Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ

"Ми вважаємо, що та модель, яка є, працює. Я тільки повернувся зі сходу. І в кожній частині, в якій ми були, я питав, чи подобається їм Каталог. Просто простих кухарів, простих військовослужбовців. Не керівництво, а простих солдатів. Ми обходили частини, заходили на кухні, і я у кожного питав: скажіть, будь ласка, ви харчуєтеся за Каталогом? Вони кажуть: так. Чи подобається вам, чи покращилося? Всі кажуть (всі абсолютно!), з ким ми спілкувалися, про те, що Каталог – це дійсно поліпшення, їм подобається, і вони ні за яких причин не хотіли від нього відходити. Але суд заборонив. Ми будемо з цим працювати. Тому що ми вважаємо, що це неправильне рішення. Ми будемо оскаржувати, будемо пробивати. Тому що ми вважаємо цю модель абсолютно правильною", – наголосив Загороднюк.

У липні цього року Окружний адміністративний суд міста Києва призупинив дію наказу Міноборони "Про перехід військових частин Збройних Сил України на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування у 2019 році".

Позивачем у справі виступив "суб’єкт господарської діяльності", який раніше, до впровадження реформи, постачав продукти харчування у ЗСУ.

4 вересня 2019 року розгляд справи був вкотре перенесений на невизначений термін.

А поки понад 200 військових частин ЗСУ, які планували перевести на харчування за Каталогом продуктів до кінця року, чекають на розблокування наказу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ