Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Загроза тероризму та диверсій зросла - Порошенко

Загроза тероризму та диверсій зросла - Порошенко. Повідомила Українська правда.

Президент Петро Порошенко наполягає, що зарплати учасникам бойових дій, які перебувають на передовій, мають бути підвищено.

Про це глава держави заявив у ході РНБО у суботу, 20 грудня, обговорюючи витрати майбутнього держбюджету на забезпечення армії.

"Маємо обговорити питання грошового забезпечення тих військовослужбовців, які знаходяться на передовій незалежно від того, чи це представники ЗСУ, чи прикордонники, чи Нацгварція, МВС. Ставлю  чітке завдання: ті, хто перебуває на "передній лінії", повинні мати  щоденні особливі умови оплати. Але ми маємо забезпечити відповідні ротації, щоб вони швидко могли відновлювати боєздатність та проходити бойові навчання", - заявив президент.

Він також наголосив на пріоритетному фінансуванні державного оборонного замовлення, де перевага віддаватиметься вітчизняним виробникам.

"Те, чого бракує, можна купити закордоном, і над цими можливостями непогано попрацювала вітчизняна дипломатія. Вперше ми будемо застосовувати режим довгострокового кредитування з боку держав-постачальників найнеобхіднішого під відповідні держгарантії", - заявив Порошенко.

Також президент наголосив на необхідності збільшення фінансування інших силових відомств, як СБУ та МВС разом з реформуванням даних структур.

"Загроза тероризму та диверсій сьогодні зросла і ефективні дії СБУ, підрозділів МВС та ГПУ є важливими. Серйозного посилення потребує також діяльність розвідувальних органів", - підкреслив Порошенко.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ