Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Загинула найсильніша українська альпіністка

На Ельбрусі, на висоті 4700 метрів над рівнем моря, рятувальники виявили тіло 21-річної альпіністки з Дніпропетровська Марії Хітрікової. Інформацію про загибель альпіністки підтвердив сьогодні друг сім'ї Анатолій Коротченко.

«Марія залишилася допомогти двом хлопцям, які відставали від групи. Марія не просто боролася, а допомагала врятувати хлопців, адже вона була найсильнішою альпіністкою спортивної групи. Останні хвилини альпіністки були подвигом», – розказав Анатолій Коротченко.

Він також повідомив журналістам, що батько спортсменки, голова Дніпропетровської обласної федерації альпінізму Володимир Хітріков зараз перебуває в біля Ельбрусу разом із групою дніпропетровських інструкторів. «Коли вони повернуться, можна буде дізнатися більш точну картину трагічного сходження», – сказав він.

Під час сходження на Ельбрус 2 березня на висоті 5200 метрів над рівнем моря група українських альпіністів збилася зі шляху. Один зі спортсменів знайдений живим, пошуки ще одного тривають.

Марія Хітрікова – відома українська альпіністка. У 12 років вона вперше підкорила Ельбрус, у 19 років – стала переможницею Міжнародних змагань зі швидкісного підйому серед жінок. Вона була єдиною в Україні жінкою, яка підкорила дві «8-тисячні» вершини і була удостоєна міжнародної нагороди – за найкраще жіноче сходження року «Сталевий ангел».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ