Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Західна Україна «чеченізується», – ПР

Народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що курс на ультранаціоналізацію і русофобство, взятий попередньою владою, продовжує приносити гіркі плоди. Про це він сказав у п'ятницю, 14 січня, коментуючи затримання в Івано-Франківській області озброєної групи членів Всеукраїнського об'єднання «Тризуб» імені Степана Бандери.

«Курс на ультранаціоналізацію і русофобство, взятий попередньою владою, продовжує приносити гіркі плоди, які пожинати припадає саме нам. До цієї пори люди не можуть серйозно прийняти факт того, що націоналістичні організації перетворюються у збройні злочинні організації, списуючи те, що відбувається, на підступи політичних опонентів, в той час як товариші затриманих «тризубівців» продовжують нарощувати бойову міць», - підкреслив депутат.

«Не хотілося б думати, що ми спостерігаємо процес «чеченізації» деяких ультранаціоналістичних угруповань Західної України. Можливість домагатися бажаного демократичними методами для сучасних бойовиків неактуальна, і тепер вони намагаються спровокувати в Україні силове протистояння - підривають пам'ятники і будинки, влаштовують схрони, ведуть військову підготовку і «вишколи», - додав він.

При цьому Вадим Колесніченко зазначив, що, як завжди, в цій ситуації від дій таких осіб постраждають невинні люди. «Раніше це були їхні земляки, вчителі і лікарі з інших регіонів України, можливо, навіть однокласники і товариші по службі, сьогодні - просто українці інших політичних поглядів або етнічної та культурної приналежності», - пояснив парламентарій.

«Активізація радикальних елементів у націоналістичному середовищі Україні відбулася на тлі відновлення історичної справедливості та скасування Донецьким окружним адміністративним судом указу Президента Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України і вступу даного рішення в законну силу», - підкреслив він.

За словами політика, нинішня влада робить все для вирішення питань, що розколюють українське суспільство і порушують права людини, як, наприклад, героїзація фашистських пособників або дискримінація за ознакою мови. «Підігрівати» ці теми продовжують тільки глави кількох західноукраїнських облрад, де до влади прийшли ультранаціоналістичні сили», - додав Вадим Колесніченко.

Він зазначив, що в Україні «вже, очевидно, назріла необхідність прийняття спеціального закону про протидію екстремізму, тероризму, розпалювання міжнаціональної ворожнечі та ксенофобії, який створить дієвий механізм стримування радикально налаштованих сил, які прагнуть перетворити Україну у військовий полігон», повідомляє прес-служба народного депутата України Вадима Колесніченка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ