Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Західний Буг на Львівщині опинився під загрозою забруднення нафтопродуктами

12 березня надійшло повідомлення про утворення плям нафтопродуктів на поверхні води у відвідному теплообмінному каналі Добротвірської ТЕС, що знаходиться в селищі Добротвір Кам’янка-Бузького району. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
Встановлено, що у скидному каналі, що виходить з Добротвірської ТЕС, на поверхні води періодично проявляється мікроплівка, подібна до нафтопродукту, у вигляді поодиноких плям діаметром до 3-4 см. Також встановлено, що на території скидного каналу Добротвірської ТЕС загиблої риби та інших живих водних організмів не виявлено. На території ТЕС аварійних ситуацій за останній період не виникало.
Силами аварійної бригади Добротвірської ТЕС на скидному каналі встановлено два бонових загороджень для припинення розповсюдження невстановленої речовини та її збору в районі.
У ході обстеження даною комісією р. Західний Буг (в районі каналу) плівки, подібної до нафтопродукту, не виявлено.
Представниками лабораторії з ОНПС Львівської області відібрано проби води в 5 місцях для проведення хімічного аналізу з метою з’ясування характеру забруднення. Ці аналізи будуть проведені в термін до 3-х діб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ