Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЗахОК готується до боротьби з повінню

В управлінні Західного оперативного командування відбулась службова нарада з питань підготовки підрозділів та аварійно-рятувальних команд військових частин до ліквідації наслідків стихійних лих під час можливих надзвичайних ситуацій в період весняної повені та льодоходу. Про це повідомили в прес-центрі ЗахОК.
Начальник інженерних військ Західного оперативного командування полковник Володимир Павлючик доповів присутнім, що при умові різкого потепління можуть бути затори льоду при скресанні рік та локальні підтоплення. В зв’язку з цим до командувача військ Західного оперативного кимандування звернулися керівники обласних державних адміністрацій щодо надання допомоги силами та засобами оперативного командування з підриву можливих льодових заторів в районі автодорожних та залізничних мостів.
За угодою, лише на Львівщині підрозділам Західного оперативного командування пропонується виконати роботу на 22 з 29 об’єктів. Визначено особовий склад, техніку та засоби для ліквідації наслідків у разі виникнення весняної повені.
В смузі відповідальності Західною оперативного командування призначено евакуаційно-рятувальних груп - 8, підривних команд - 18. Планується задіяти особового складу близько 400 чоловік. Підготовлено 50 одиниць інженерної техніки, 60 автомобілів, 13 електростанцій.
Відповідальними посадовими особами проведені та уточнені розрахунки особового складу та техніки військових частин, які в разі потреби можуть бути залучені до захисту мостів, гідроспоруд та аварійно-рятувальних робіт. Перевірена інженерна та автомобільна техніка, наявні плавзасоби, рятувальні жилети, електропостачання, їх готовність до застосування.
Командувач військ Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин зазначив, що в місцях дислокації військ, на жаль, майже всі області ризикують бути з великою водою. Саме тому відповідним підрозділам необхідно готуватись завчасно. Командувач поставив завдання спланувати і провести тренування підривників, водіїв інженерної та автомобільної техніки. До виходу в місця виконання завдань прийняти заліки у всіх військовослужбовців, котрих планують задіяти для виконання завдань. Штабу оперативного командування розглянути питання щодо підготовки військових автоколон. Начальникам гарнізонів співпрацювати з місцевими органами влади в питаннях координації дій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ