Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Захист Луценка вимагає його звільнення через резолюцію ПАРЄ

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка подав клопотання про зміну йому запобіжного заходу відповідно до резолюції ПАРЄ. Про це оголосив адвокат Луценка Олексій Баганець під час судового засідання в понеділок.

За словами Баганця, ще 27 грудня 2010 року Луценка взяли під варту, хоча законних підстав для цього не було. І вже другий рік Луценко перебуває в СІЗО.

Баганець наголосив, що згідно з пунктом 7 резолюції ПАРЄ було відмічено надмірне застосування утримання під вартою в Україні без належних підстав.

Згідно з резолюцією ПАРЄ, на думку адвоката, отримання в СІЗО має використовуватись лише як крайній засіб.

Баганець також наголосив, що суд у даній справі виносить "нічим не обґрунтовані рішення і погоджується з усіма доводами державного обвинувачення".

В той же час адвокат Луценка Ігор Фомін наголосив, що виходячи з членства України в Раді Європи, виконання резолюції ПАРЄ є обов'язковим.

Він також зазначив, що в цій резолюції вказано не лише про звільнення з-під варти українських політв'язнів, але й про звільнення конкретно Луценка.

"За дану резолюцією проголосувала і делегація України. І виконання цієї резолюції ПАРЄ має обов'язковий характер, а не консультативний. Ми вважаємо, що вся спільнота Європи, всі парламенти Європи звернулись до цього суду, щоб звільнити Луценка з-під варти", - сказав він.

У той же час захисник Ірина Луценко нагадала, що однієї з головних причин утримання Луценка під вартою за версією прокуратури, був його ймовірний тиск на свідків. Тому вона зазначила, що усі свідки в цій справі вже опитані.

Суд видалився до нарадчої кімнати.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ