Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Захист Тимошенко знов оскаржує штраф

Захист колишнього прем’єр-міністра, лідера партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Юлії Тимошенко оскаржив рішення Київського апеляційного адміністративного суду, яким він підтвердив рішення Окружного адміністративного суду Києва про законність нарахування в 2001 році податковою інспекцією штрафних санкцій Тимошенко за несплату податків за використані 914 тисяч доларів з рахунків офшорної компанії Somolli Enterprises Limited. Про це повідомив адвокат Тимошенко Борис Нечипоренко.

Відповідну касаційну скаргу Нечипоренко надіслав поштою у Вищий адміністративний суд 13 січня, повідомляє Радіо Свобода.

Адвокат, зокрема, мотивував свою заяву тим, що суди незаконно переглянули цю справу за нововиявлених обставин, оскільки всі обставини було відомо ще під час її розгляду Шевченківським районним судом Києва.

Крім цього, адвокат вказав у скарзі, що суди розглянули й прийняли рішення в цій справі незважаючи на те, що з матеріалів справи зник експертний висновок, на підставі якого ще в 2005 році Шевченківський райсуд визнав незаконними рішення податкової інспекції, яким Тимошенко було виписано штраф.

16 грудня 2011 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність рішення Окружного адміністративного суду Києва від 11 листопада того ж року, яким було скасоване визнання Шевченківським районним судом Києва незаконним рішення податкової інспекції від 2001 року про нарахування штрафних санкцій Тимошенко за несплату податків за використані 914 тисяч доларів з рахунків офшорної компанії Somolli Enterprises Limited.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ