Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Закарпатські митники затримали контрабанду самурайських мечів

Сьогодні, 13 листопада, громадянин України спробував незаконно перевезти через українсько-словацький кордон у рейсовому автобусі холодну зброю без будь-яких дозвільних документів. Про це повідомила прес-служба Держмитслужби.

46-річний закарпатець, повертаючись додому пізно вночі, заїхав у пункт пропуску «Ужгород» на рейсовому автобусі «Прага-Рахів», свідомо обрав спрощений вид митного контролю «зелений коридор», аби уникнути зайвого огляду інспекторів. Проте прискіпливі митники вирішили по-іншому. Запропонували водієві заповнити митну декларацію, в якій він вказав, що нічого забороненого не везе. Після огляду салону автобуса на верхній полиці інспектори виявили пакунок чорного кольору, як з’ясувалось, з сімома одиницями холодної зброї.

Тож не вказавши точні відомості про переміщувану через кордон зброю за дозвільними документами, цей громадянин порушив чинне законодавство. Великий самурайський меч, штик-ніж, шабля, рапіра та три багнета військового взірця тепер прикрашатимуть зброярню Ужгородської митниці до рішення суду.

На думку досвідченого по зброї Михайла Свиди, заступника начальника Ужгородської митниці, малюнок на клинку самурайського меча може свідчити, що це високоякісна булатна зброя. Також Михайло Свида зауважив: якщо раніше відмічалось вивезення старовинної зброї за кордон, то тепер навпаки. Віднедавна з Євросоюзу почали завозити холодну зброю вищого ґатунку для українських колекціонерів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ