Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Закарпатські рятувальники закликають туристів не вирушати в гори

За інформацією Закарпатського гідрометцентру, на території Закарпатської області у найближчі дні прогнозується пониження температури повітря. 28 січня до 6-11° морозу вночі та від 4° морозу до 1° тепла вдень, в гірській місцевості місцями вночі 15-20°, вдень 5-10° морозу. 29 січня стовпчик термометра покаже вночі 9-14° нижче нуля, вдень від 4° морозу до 1° тепла, в горах місцями вночі 18-23°, вдень 7-12° морозу.

У зв’язку із очікуваним похолоданням Управління МНС України в Закарпатській області закликає всіх мешканців та гостей Закарпаття у період сильних морозів утриматися від виходу в гірські масиви краю та дотримуватись відповідних заходів безпеки, повідомляє УНН.

"Адже якщо влітку заблукалі туристи можуть витримати 2-3 дні й без їжі, то холодної пори за власну безпечність в горах можна розплатитися життям і за півгодини - годину. На жаль, більшість туристів не надто переймаються знаннями правил поводження в горах. Про це свідчить невтішна статистика що склалася з початку 2012 року, адже рятувальники Закарпатської гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення вже 53 рази здійснювали пошукові роботи, та визволяли з надзвичайних ситуацій 90 осіб" - Йдеться у повідомленні прес-служби.

Тому МНСники наполягають на обов’язковій реєстрації всіх, хто підніматиметься в Карпати. Під час реєстрації на гірських пошуково-рятувальних пунктах можна отримати найоперативнішу інформацію про стан погодних умов в тій чи іншій місцевості, небезпеку сходження лавин, визначити оптимальний маршрут, який залежить від ступеня підготовки учасників сходження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ