Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Закінчилися вступні іспити на Яворівському полігоні - 698 абітурієнтів стануть курсантами

На Яворівському полігоні Західного оперативного командування завершилися вступні іспити кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів України.
 Як і торік, цього року усі бажаючі вступити до військових інститутів і університету Міністерства оборони України складали вступні іспити одній Головній відбірковій комісії.

  Як повідомив заступник директора Департаменту військової освіти та науки Сергій Богунов, який очолював Головну відбіркову комісію, в перший день липня на двотижневий “абітурієнтський марафон” вийшли 1200 абітурієнтів.  Про це повідомляє перс-служба Міністерства оборони України.
 «Невдовзі на плечі 698 абітурієнтів ляжуть курсантські погони. Приємно відзначити, що серед тих, хто пройшов “сито” іспитів, - 23 дівчини. Вони поповнять ряди Полтавського військового інституту зв’язку та Харківського університету Повітряних Сил», - повідомив Сергій Богунов.
 Загалом 7 військових навчальних закладів матимуть потужне поповнення, адже після торішніх вступних іспитів за результатами складання вже сесійних іспитів 2005-2006 років, першокурсників визнано найуспішнішими вступниками за усі роки незалежності України.
 Керівник Головної відбіркової комісії також зазначив, що під час цьогорічних вступних іспитів абітурієнтами було подано 226 апеляційних скарг. На думку Сергія Богунова, це говорить не про якісь зловживання, а передусім про бажання вступників стати курсантами.
 Він також додав, що організація цьогорічних вступних іспитів буде детально проаналізована і в роботу Головної відбіркової комісії будуть внесені відповідні корективи.
 «І організацію, і хід проведення вступних іспитів буде детально проаналізовано. Те, що корективи буде внесено - сумніву немає. Приміром, на відміну від 2005-го, у нинішньому році ми збільшили кількість днів для здачі іспитів до двох тижнів. Відтак вступники мали півтора дня на підготовку до екзамену. А викладачі, хоча й працювали з напруженням, але не з таким, яке було торік», - зазначив Сергій Богунов.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ