Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закликати нардепів «Нашої України» скласти із себе депутатські повноваження фракція БЮТ повинна не через гучні заяви, а за столом переговорів — Володимир В’язівський

Закликати нардепів «Нашої України» скласти із себе депутатські повноваження фракція БЮТ повинна не через гучні заяви, а за столом переговорів. Переконаний народний депутат, член фракції «НУ» Володимир В’язівський, про це він заявив «Гал-info». За його словами, наразі дії Блоку Тимошенко скидаються лише на бажання заробити політичні дивіденди своїми заявами, а не на реальні наміри, адже ніхто з депутатів БЮТ поки що заяв на вихід із фракції не написав. Нагадаємо, 24 липня фракція БЮТ закликала депутатів «Нашої України» на знак протесту проти ситуації у парламенті разом скласти повноваження народних депутатів.
 «Якщо БЮТ ініціює такий процес і звертається до «Нашої України» підтримати цю ініціативу, то перед тим, як робити якісь заяви, представники обох блоків мали б сісти за стіл переговорів і обговорити всі юридичні нюанси такого кроку», — наголосив Володимир В’язівський.
 Однак попри деякі розбіжності, «Наша Україна» та БЮТ як опозиційні парламентські сили активно співпрацюють й входити в антикризову коаліцію «НУ» не збирається.
 «Наша Україна» чітко визначилася, що в антикризову коаліцію не увійде і свого рішення не змінить, — запевнив Володимир В’язівський. — На наш погляд, Віктор Янукович — це не та кандидатура, яка може консолідувати Україну. В Конституції визначено, що парламентська більшість має подати Президенту кандидатури на пост прем’єр-міністра — не одного кандидата, а кількох. Отож, Віктор Андрійович має законне право відхилити запропоновану кандидатуру й затребувати інші».
 За жодних умов не підтримає кандидатуру Віктора Януковича на посаду глави уряду і не вступить в антикризову коаліцію Народний Рух України в разі, якщо «Наша Україна» змінить свою позицію. Заявив «Гал-info» нардеп, голова ЛКО НРУ Ярослав Кендзьор. За його словами, якщо «Наша Україна» все таки піде та співпрацю з антикризовою коаліцією, та НРУ категорично в цьому участі брати не буде.
 Як додав же нардеп Степан Давимука, депутати від Руху схиляються до того, що ймовірно таки будуть призначені дострокові парламентські вибори. За його словами, в цьому випадку всі помаранчеві сили мають виступити на вибори єдиним виборчим списком.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ