Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закон про голодомор 30-х років буде прийнятий у найближчі два тижні – Олександр Мороз

Закон про голодомор 30-х років буде прийнятий в найближчі два тижні. Заявив сьогодні, 21 листопада, під час прес-конференції у Львові голова ВРУ Олександр Мороз.
За його словами, на минулій сесії парламенту це питання не розглядалося через брак часу, однак координаційна рада більшості, яка засідала напередодні сесії, вже вирішила прийняти цей закон, але в першому читанні, щоб мати змогу зняти деякі розбіжності. Зокрема, за словами Мороза, йдеться про те, що закон пропонує створити Інститут національної пам’яті, однак, на думку спікера, це не справа Верховної Ради – вирішувати, якому органу делегувати такі повноваження, це має вирішити Кабінет Міністрів і прийняти свою постанову.
Як зазначив Олександр Мороз, у прийнятті цього закону були різні думки щодо того, чи визнавати голодомор геноцидом проти української нації, чи геноцидом проти українського народу. Як наголосив голова парламенту, визнати голодомор геноцидом проти української нації зовсім неправильно, адже від нього потерпіли багато національностей, які живуть в Україні, тому голодомор – це геноцид проти українського народу.
Для Мороза, як він наголосив, не є принциповим саме формулювання закону, тобто чи голодомор визнають масовим вбивством, чи геноцидом, хоча сам спікер вважає, що це геноцид.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ