Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закон про імперативний мандат підміняє відповідальність депутатів перед виборцями – Євген Побережний

«Закон про імперативний мандат підміняє собою відповідальність депутатів перед виборцями відповідальністю перед центральним керівництвом партій, тому Комітет виборців України і звернувся до Президента Віктора Ющенка з проханням накласти вето на цей закон», -- повідомив «Гал-info» виконавчий директор Комітету виборців України Євген Побережний.
                         За його словами, згідно з цим законом, центральні керівники можуть вирішувати долю депутатів на місцях без залучення громади певного територіального округу. «Така позиція є абсолютно невірною, оскільки людям на місцях краще відомо про діяльність того чи іншого депутата місцевого рівня. Тим більше, що цей Закон «Про імперативний мандат» абсолютно не вирішує взаємовідносини виборців і депутатів, а лише ілюзорно окреслює відповідальність народних обранців місцевого рівня», -- сказав Євген Побережний.
            Він також висловив переконання, що для посилення відповідальності потрібно не вводити в дію закон про імперативний мандат, а міняти виборчу систему, за якою обираються депутати. «Кожна посадова особа повинна виконувати свої професійні обов’язки і це зрозуміло, проте потрібно змінити саму пропорційну систему голосування і це одразу змінить ситуацію», -- зазначив Євген Побережний.
            Виконавчий директор висловив переконання, що подальша доля закону залежить від Верховної Ради, «оскільки Віктор Ющенко накладе на нього вето, яке парламент може подолати. Президент розуміє, що це пакетний закон, який було прийнято як результат компромісів».
Нагадаємо, сьогодні Комітет виборців України закликав Президента Віктора Ющенка накласти вето на закон про імперативний мандат і повідомив про свої наміри звернутись у парламент із закликом не долати вето Віктора Ющенка в разі, якщо Президент застосує своє конституційне право.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ