Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закон про Кабінет Міністрів суперечить Конституції – Юрій Ключковський

Народний депутат, член фракції “Наша Україна” Юрій Ключковський прогнозує, що Президент України застосує своє право вето до закону про Кабінет Міністрів, якщо парламент ухвалить його в цілому.  Про це «Гал-info» повідомила прес-служба «Нашої України».

Ключковський наголосив, що основна частина положень законопроекту про Кабмін, винесеного на розгляд парламенту у другому читанні, не відповідає Конституції України.  «У мене складається враження, що цей закон робиться абсурдним свідомо, оскільки там закладаються норми, які суперечать не тільки Конституції, а й одна одній», – сказав він.  Крім того, депутат зауважив, що його дивує «дубовий підхід» до розгляду тих поправок, що були внесені представниками «Нашої України» та Блоку Юлії Тимошенко.
Зокрема, зазначив він, ці поправки без обговорення відхиляються, незважаючи на те, що основна частина з них «стосується юридичної чистоти закону». Ключковський вважає, що коаліція і Кабінет Міністрів цим законом намагаються узурпувати владу в країні.
На підтвердження своїх слів він навів положення законопроекту, яким передбачено, що прем’єр-міністр може виконувати повноваження окремих міністрів та скасовувати акти місцевих державних адміністрацій, незважаючи на те, що це є виключно компетенцією Президента.  «Я думаю, що такий закон точно буде ветований», – додав Ключковський.
Нагадаємо, що 21 листопада ВР прийняла у другому читанні урядовий законопроект про Кабмін без врахувань президентських поправок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ