Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Законодавство, що регулює відшкодування ПДВ, потребує однозначного трактування

Законодавство, що регулює відшкодування ПДВ, потребує однозначного трактування. Про це на вчорашній зустрічі з головою ДПА у Львівській області Віталієм Хилюком заявив голова правління Західноукраїнської філії Європейської бізнес асоціації Ларс Вестбієрг.
 «Ми зацікавлені у вирішенні проблем, пов‘язаних з відшкодуванням ПДВ, зокрема проблеми, що створює законодавство України для інвестора. Поки що співпраця з Львівською ДПА є продуктивною, і нам вдається вирішувати спільно питання, які виникають в процесі наших взаємовідносин. Але потрібно змінити закон про ПДВ, зокрема статті що стосуються «попереднього періоду» та реєстрації платника податків», -- сказав Вестбієрг.
Голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк запевнив що поділяє турботу представників бізнесу, і зазначив що ДПА робить все можливе для вирішення проблем, пов‘язаних з відшкодуванням ПДВ.
«Проблема недосконалості українського податкового законодавства, зокрема щодо статі, яка регламентує «попередній період», коли платник податку може повернути ПДВ не раніше аніж через 12 місяців піднімалася неодноразово. Її піднімав на зустрічі з президентом голова ЛОДА Петро Олійник, а також вона піднімалася під час візиту урядової делегації, зокрема на зустрічі з головою ДПАУ Анатолієм Брезвіном, та прем‘єр-міністром Віктором Януковичем. Відповідь була така що для цього необхідно подати пакет відповідних законодавчих змін. Ми його подали і чекаємо на вирішення цієї проблеми на центральному рівні. Поки що бізнес має підлаштовуватися під діючі норми», -- сказав Віталій Хилюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ