Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Законопроект про внесення змін до Кримінального Кодексу і встановлення кримінальної відповідальності за перешкоджання діяльності опозиції прийняти буде дуже важко — Юрій Ключковський

«Законопроект нардепів від БЮТу про внесення змін до Кримінального Кодексу і встановлення кримінальної відповідальності за перешкоджання діяльності опозиції прийняти буде дуже важко», — переконаний постійний представник Президента у парламенті, член фракції блоку «Наша Україна» Юрій Ключковський, про це він зазначив «Гал-info». За його словами, сама ідея законопроекту є достатньо хорошою, однак поки не буде прийнято Закон «Про опозицію», вносити відповідні зміни до Кримінального Кодексу нема сенсу.

 «Поняття «опозиційна діяльність» дуже важко кваліфікувати, адже в нас нема Закону «Про опозицію», де б було чітко сформульовано, що таке опозиція, які конкретно вона має права і які дії можна кваліфікувати, як перешкоджання діяльності опозиції, — говорить Юрій Ключковський. — Я думаю, що основна ідея цього законопроекту - не допустити політичних переслідувань».
 Нагадаємо, як повідомляла «Українська правда», депутати БЮТ пропонують парламентові ввести кримінальну відповідальність за перешкоджання законній опозиційній діяльності. Відповідний проект зареєстрували члени БЮТ Валерій Писаренко, Святослав Олійник та Андрій Портнов. Цим проектом депутати пропонують доповнити частину 2 статті 115 Кримінального Кодексу (навмисне убивство) пунктом 8-1 «Навмисне вбивство особи в зв'язку зі здійсненням цією особою законної опозиційної діяльності». Крім цього, народні обранці пропонують доповнити Кримінальний кодекс статтею 344-1 «Перешкоджання законній опозиційній діяльності».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ