Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Закриття церкви в Україні є абсурдом, - міністр культури

Міністр культури Леонід Новохатько заперечує, що його відомство тисне на Українську греко-католицьку церкву й розглядає питання про її закриття.

Міністр стверджує, що ще не бачив листа заступника міністра Тимофія Кохана, у якому Мінкультури попереджає про те, що релігійні громади УГКЦ в судовому порядку можуть бути позбавлені легального статусу через богослужіння на Майдані Незалежності.

По словам Новохатька, після святкування свого Дня народження (11 січня) він дотепер перебуває за кордоном і не знає обставин ситуації, що склалася в Україні.

Однак свою позицію міністр все ж висловив.

"Перше - ні про яку спробу закриття УГКЦ у листі (Мінкультури) не йде мова й не може йти взагалі!... Друге - закриття будь-якої церкви в Україні в сучасних умовах... ну це повний абсурд", - заявив міністр.

За його словами, у тексті листа Мінкультури немає жодних вимог до УГКЦ чи погроз, там тільки цитуються статті українського законодавства.

Новохатько підкреслює, що зараз в Україні немає жодних конфліктів і протиріч у релігійному середовищі, на відміну, на його думку, від Росії або Великої Британії і просить цінувати це перемир'я.

Коментуючи розміщення намету УГКЦ для богослужінь на Євромайдані, Новохатько сказав, що церква повинна була просто проінформувати про це Київську міську державну адміністрацію, і конфлікт було би вирішено.

Як відомо, керівництво УГКЦ висловило своє обурення листом від Мінкульту. Голова Батьківщини Арсеній Яценюк заявив, що вимагає відставки Новохатька та Кохана.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ