Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Закупівельні ціни на молоко та м’ясо знизилися

Наприкінці травня  -  початку червня 2006 року зауважено зниження закупівельних цін на молоко з 950 до 900 грн/т, або на 5,2%. При цьому рівень роздрібних цін на молоко знизився у червні відносно травня лише з 2,02 до 1,99 грн/л, або на 1,4%. Повідомила Державна інспекція з контролю за цінами у Львівській області.
 Аналогічною є ситуація і на ринку тваринництва. У квітні-червні знизилися закупівельні ціни на яловичину та свинину в межах від 11,5 до 19%. 
Однією з причин такого непропорційного зниження цін на сільськогосподарську продукцію є те, що суб’єкти підприємництва і надалі не дотримуються рекомендованих узгоджувальною комісією з питань координації міжгалузевих відносин на ринку продукції тваринного походження мінімальних закупівельних цін на молоко та м'ясо.

Подібною була ситуація і в січні, лютому та березні 2006 року. Оскільки підприємства не несуть жодної відповідальності за недотримання рекомендованих комісією рівнів закупівельних цін на молоко, Державна інспекція з контролю за цінами у Львівській області пропонує звернутись до Кабінету Міністрів України із пропозицією встановити мінімальний рівень закупівельних цін на молоко і молочну сировину на поточний рік, як це передбачено ст. 17 Закону України „Про молоко та молочні продукти”.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ