Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Залізнична війна» спалахнула між самопроголошеними «днр» та «лнр»

Незважаючи на відверто декларативний характер заяв «лідерів» самопроголошених республік «дно» та «лнр» про створення єдиної економічної зони між двома «республіками»,набирає нових обертів т. зв. «торгові» та «залізничні» війни. Повідомив голова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа» Луганська дирекція залізничних перевезень Донецької залізниці, яка здійснює свою діяльність на території тимчасово окупованих районів Луганщини, заявила про намір провести відновлювальні роботи залізничних шляхів на відрізку Дебальцеве-Стаханов.

Під час бойових дій був підірваний автомобільний міст (1046 км пікет №1). Внаслідок підриву мосту на колію впала  монолітна секція довжиною 25 метрів, шириною 20 метрів, яка заблокувала рух залізничного транспорту. Від місця підриву до ст. Крючкова залізнична колія зазнала значних пошкоджень.

Наприкінці минулого року ремонтно-відновлювальна бригада Луганської дирекції залізничних перевезень за підтримки т.зв. «міністерства палива та енергетики» самопроголошеної «лнр» почала здійснювати роботи по демонтажу монолітної плити, яка блокувала залізничне сполучення.

Під час проведення робіт з’ясувалося, що представники т.зв. «днр» не збираються відновлювати залізничну колію на своїй ділянці залізниці.

Примітно, що подібна поведінка представників т.зв. «днр» є відплатним кроком на намагання Плотницького вивести Луганську дирекцію залізничних перевезень Донецької залізниці з-під підпорядкування Донецькій дирекції. Луганська дирекція ще до початку збройного протистояння на Донбасі підпорядковувалася Донецькому офісу Української залізниці. Без узгодження з Донецьком в Луганську не могли ухвалити жодного рішення – від графіку руху, до прийняття на роботу співробітника.

Фактично, йдеться про продовження "залізничної війни" між двома "республіками", в рамках якої глава т.зв. «лнр» Плотницький намагається встановити тотальний контроль за роботою залізниці на окупованій частині Луганщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ