Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Залізничний квиток можна буде роздрукувати на принтері

“Укрзалізниця” пропонує своїм пасажирам не їхати спеціально в залізничну касу, щоб купити квиток на поїзд. Достатньо роздрукувати його на принтері. Протягом серпня в експериментальному режимі введуть спеціальну програму продажу електронних квитків через інтернет.

"Пасажир замовляє квиток через інтернет. Оплачує його. Йому приходять дані квитка. Він роздруковує їх на принтері. Пасажиру не треба буде звертання до касирів. Досить просто з паперовою роздруківкою Інтернет-квитка підійти до провідника. Він перевірить його спеціальним зчитувальним пристроєм. Випробування вже успішно пройшли на дослідному полігоні", - каже Наталія, працівник прес-служби “Укрзалізниці”.

За її словами, експериментальна поїздка скоро відбудеться у фірмовому поїзді N80/79 “Київ-Дніпропетровськ”. Зауваження пасажирів врахують, після цього масово започаткують це нововведення.

Друкування квитка на принтері – це вже третій етап програми “Е-квиток”.

Першим етапом було бронювання місць через Інтернет з наступним оформленням квитка в касі. Діє з 22 грудня 2008 року.

Другий етап - пасажир може оплатити через Інтернет повну вартість проїзду та послугу замовлення. Він міг отримати довідку щодо наявності вільних місць у поїздах, вартості проїзду та оформити замовлення на сайті “Укрзалізниці”. А оплатити платіжною карткою Національної системи масових електронних платежів або міжнародною платіжною карткою VISA, MasterCard, VISA Elektron, Maestro. Після оплати пасажир отримує унікальний цифровий код, пред’являє його у будь-якій касі Укрзалізниці в будь-який день до відправлення свого поїзда. Там пасажирові роздруковують готовий квиток. Таке нововведення діє з 30 березня 2009 року.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ