Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Залишки архітектурного комплексу Краківська брама відкриють для експозиції

Залишки архітектурного комплексу Краківська брама відкриють для експозиції. Про це сьогодні, 24 липня, під час брифінгу повідомив заступник міського голови з питань землеустрою та містобудування Андрій Павлів. Щоправда, експонуватимуть Краківську браму не ззовні, а скоріш за все із підземних підвалів.

З 10 серпня на вул. Краківській, 26, як зазначив Андрій Павлів, розпочнуть археологічні розкопки залишків Краківської брами, на які виділено трохи більше 100 тис. грн. Скільки ж коштуватиме місту відкриття нової експозиції унікального не тільки для Львова, але і для всієї України фортифікаційного комплексу, поки що невідомо. Як наголосив заступник міського голови з питань землеустрою та містобудування, про це можна буде говорити тільки після того, як будуть висновки археологічних розкопок.
«Перспектива відкриття цієї експозиції — це унікальна подія для Львова. Це дасть можливість створити нові туристичні маршрути, а також продовжити археологічні роботи в підвальних приміщеннях міста і в перспективі відкрити для експонування все нові і нові підвали Львова, — наголосив Андрій Павлів. — До цієї роботи ми намагатимемося залучити максимальну кількість фахівців, щоб до початку будівельних робіт, коли на вул. Краківській прокладатимуть бруківку, були проведені всі дослідження».
Археологічні розкопки залишків Краківської брами планують закінчити до кінця цього будівельного сезону.
Нагадаємо, 14 липня на вул. Краківській, 26, розкопуючи інженерні комунікації, робітники натрапили на невідомі залишки мурів, які виявилися фундаментом старої Краківської брами, що знаходилася із північного виїзду з середньовічного міста.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ