Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Заміна ринкового збору на патентування дозволить збільшити надходження до міського бюджету вдвічі - Роман Федишин

Протягом дев’яти місяців цього року у бюджет міста надійшло 5443,5 тис. грн ринкового збору, що становить 77,8% від річного плану. Про це сьогодні на засіданні сесії Львівської міської ради розповів начальник управління промисловості та підприємництва Микола Шморгай у довідці про ринковий збір у м. Львові.
Зокрема, від ринків, які функціонують у Львові, надійшло 5404,7 тис. грн, що на 601,7 тис. грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.  Також 38,8 тис. грн надійшло від ринків, які розташовані в смт. Рудно, Брюховичі, Винники.
 Щодо ринкових зборів негативно висловився директор ринку «Шувар» і депутат ЛМР Роман Федишин. Зокрема, він подав пропозицію запровадити замість ринкового збору патентування. За його словами, це дозволить зібрати суму в два рази більшу за ту, яку збирають ринковим збором.
«Якщо ми не змінимо підхід до оплати провадження торгової діяльності на ринку, то сільськогосподарських ринків може взагалі не залишитися. Ринковий збір це найнезрозуміліший платіж, який платять продавці на ринках. У радянські часи за ці кошти платили зарплату робітникам, які обслуговували ринок, амортизацію приміщення. Призначення теперішнього ринкового збору не відоме», - зазначив Роман Федишин.
 Станом на сьогодні у Львові 36-ма суб’єктами господарювання  облаштовано 42 об’єкти ринкового господарства. З них 1 торговельний майданчик і 41 ринок, зокрема, 16 -  продовольчих, 11 – непродовольчих, 7 - змішаних, 3 – з реалізації автозапчастин, 2 – з реалізації радіотоварів, 1 - квітковий, 1 - з реалізації творів народного мистецтва.   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ