Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Замість обіцяних 5 мільйонів гривень місту передали шість неперспективних земельних ділянок

Замість обіцяних  5 мільйонів гривень на проведення капітального ремонту 136 будинків, які належали військовому відомству, місто отримає шість земельних ділянок, які належали військовим містечкам. Про це “Гал-info” повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Ігор Базарник. 

“Ці ділянки не є перспективними в плані будівництва, оскільки частина з них лежить на межі червоної лінії, тому потрібно шукати їм інше застосування. При попередній оцінці вартості земельних ділянок на  аукціоні за них можна виручити близько 15-18 млн. гривень. Тоді як на на проведення капітального ремонту житлового фонду і комунальної інфраструктури  військового відомства, що  переходять  на баланс міста, потрібно 60 мільйонів гривень. До того ж  на ділянці по вулиці Чернігівській йде будівництво якогось об’єкту, - зазначив Ігор Базарник. - Ми запропонували міністру оборони України і прем’єр-міністру України  передати на баланс міста будинок на вулиці  Саксаганського, 13, який належить  штабу повітряних військ. Оскільки будинок вигідно розміщений, то кошти виручені за його продаж могли б покрити частину потреби не ремонт будинків. Проте  офіційної відповіді ще не  було”.
На баланс міста перейшло шість земельних ділянок, а саме ділянка на вулиці Патона, 32, вул. Чернігівській, вул. П’ясецького, вул. Замарстинівській, 16 і дві ділянки на вул.  Мечникова.
13 травня 2006 року затверджено Постанову Кабінету Міністрів України №669 „Про Порядок використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для здійснення заходів по передачі житлового фонду та об’єктів соціально-культурної сфери Міністерства оборони України у комунальну власність у 2006 році”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ